‘Uw stand als eyecatcher van de beurs’

Een professionele en aantrekkelijke beursstand is een vereiste voor het aantrekken én vasthouden van de juiste bezoekers. Het gebruik van hoogwaardige audiovisuele technieken speelt hierin een belangrijke rol. BIS kan hierin optimaal adviseren en ondersteunen. Onder andere met een uitgebreid gamma audiovisuele huuroplossingen, van beeld en geluid tot en met verlichting, cameraregistratie, webcasting en bijbehorende randapparatuur.

Tekst: Lieke van Zuilekom | Artikel gepubliceerd in Instore & Livecomm magazine (2018)

Gespecialiseerd in het organiseren, faciliteren en/of ondersteunen van zowel kleine als grote zakelijke evenementen, congressen en beurzen weet BIS exact welke technieken voor úw bedrijf het verschil kunnen maken. “Onze creatieve en technische specialisten denken graag met onze klanten mee, om hun bedrijf, product of dienst op een unieke, creatieve en opvallende manier te presenteren”, vertelt Arno Nooteboom, salesmanager bij BIS Event Rental. “Naar wens leveren we een totaaloplossing, inclusief het stand- en contentontwerp, de afstemming met de standbouwers, de montage van de gekozen systemen én de aanleg van de juiste stroomvoorzieningen. Klanten zijn hierbij verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit, de nieuwste technieken en een optimale gebruiksvriendelijkheid, tegen een aantrekkelijk tarief.”

Optimale zicht- en leesbaarheid

Populair in de verhuurvloot van BIS is onder andere de LED Wall, die een optimale kijkhoek, hoge lichtopbrengst en goede kleurechtheid garandeert, ook op de vaak fel verlichte beursvloer. “Automatische dimming van de LED’s en een fijnmazige pixelafstand (pixelpitch) zorgen voor een optimale zicht- en leesbaarheid. Op afstand, maar ook dichtbij”, vertelt Nooteboom. “Dankzij het gebruik van modulaire tegels is de LED Wall eenvoudig in verschillende formaten en creatieve vormen op te bouwen, zowel recht als gebogen (curved), met eindeloze presentatiemogelijkheden als resultaat.”

BIS beschikt sinds kort ook over prachtige LED Wall oplossingen die gebruikt kunnen worden in combinatie met de systemen voor modulaire standbouw van o.a. Aluvision en beMatrix.

Unieke merk-of productbeleving

Behalve LED Walls biedt BIS een keur aan LED-monitoren en LCD-schermen in vaste formaten, die naar wens in een beursstand gemonteerd kunnen worden. “Interactieve touchscreens bieden bezoekers de mogelijkheid om snel door de beschikbare productinformatie te navigeren en/of om gethematiseerde spelletjes of quizjes te spelen”, aldus Nooteboom. “Een leuke manier om hen langer in de stand te houden. Dit geldt overigens niet minder voor het gebruik van onze Virtual Reality (VR) brillen, die snel aan populariteit winnen.” De VR-brillen met geïntegreerd beeldscherm bieden bezoekers een unieke 360 ̊ beleving van een bepaald ontwerp, product of dienst, die in de stand moeilijk in real-life getoond kan worden. “Onze Creative afdeling ontwikkelt hiervoor de juiste content (filmpjes, presentaties, …), conform de huisstijl en communicatiefilosofie van de klant.” De presentatieoplossingen worden aangevuld met diverse audiosystemen en oplossingen voor het verlichten en uitlichten van de beursstand. “Daarbij bieden we diverse bijzondere items aan, zoals een smal, 84″ stretched LCD-scherm waarop bedrijfscontent op een unieke wijze (bewegend) gepresenteerd kan worden, evenals koelkasten met LCD-schermen die exact op klantmaat kunnen worden gepersonaliseerd.”

Snelle, stabiele verbinding

Voor congressen, evenementen en beurspresentaties die (live) via internet te volgen zijn, biedt BIS diverse webcasting-oplossingen, waaronder een systeem met op afstand bestuurbare camera’s, die sprekers én publiek optimaal in beeld brengen. Nooteboom: “Om hierbij een optimale, stabiele internetverbinding en snelle upload- en downloadmogelijkheden te garanderen, maken we steevast gebruik van onze 4G internetboxen, die op iedere locatie met een 4G-netwerk (telefonie) kunnen worden ingezet.” Ook ideaal voor gebruik op beurzen, dus. Met deze tijdelijke internetbox kunt u tot 30 apparaten aansluiten op een Wifi- of bedraad netwerk met een maximale downloadsnelheid van 225Mbit en maximale uploadsnelheid van 50Mbit. Is er tijdelijk geen 4G verbinding? Dan schakelt de box automatisch over op 3G of 2G en zal zo altijd de snelste verbinding kiezen.