Over mij

Lieke_portret_BASE_06_20140721Mijn naam is Lieke van Zuilekom-Bousema. Ik ben freelance tekstschrijver, webredacteur en eindredacteur, geboren in het jaar dat:
– Flevoland de twaalfde provincie van Nederland werd
– Het 250 gulden biljet werd geïntroduceerd door De Nederlandsche Bank
– De Challenger explodeerde
– De Fata Morgana in de Efteling werd geopend
– De eerste domeinnaam met .nl werd geregistreerd
– Living Doll van Cliff Richard & The Young Ones één van de best verkochte singles was

Inderdaad, ik ben geboren in 1986. Na mijn studie Journalistiek heb ik een aantal jaar gewerkt bij een uitgeverij in Valkenswaard, dat een keur aan publieks- en vakbladen maakte. Hier ontdekte ik mijn voorkeur voor de ‘serieuzere’ journalistiek. Geen modereportages en verslagen van bloemencorso’s voor mij, maar zakelijke teksten voor vakbladen, businessbladen, websites en meer.

Ik schrijf graag over onderwerpen die hout snijden. Die ergens over gaan. Informerende teksten, waar wij beiden iets van kunnen leren. Duidelijk en to the point. Zonder geneuzel. En zonder onnodige toeters en bellen. Want een goede tekst draagt zichzelf.

De afgelopen jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in de bouw. Ik schrijf en/of verzorg de eindredactie voor een groot aantal vakbladen in de bouw, waaronder Installatie & Bouw, Stedenbouw, Profiel, Bouwen aan de Zorg en Beton & Staalbouw. Daarnaast ondersteun ik verschillende (bouw)bedrijven en toeleveranciers met het schrijven van teksten voor hun website, nieuwsbrieven, persberichten, folders, flyers, brochures en zelfs aanbestedingen en Plannen van Aanpak. Ook heb ik diverse klanten in de zakelijke dienstverlening, schoonmaakbranche, zorg en vleesverwerkende industrie.

Klik hier voor een overzicht van mijn opdrachtgevers.

Ben jij op zoek naar een ervaren tekstschrijver, webredacteur of eindredacteur? Iemand die weet van aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoop van je te horen!

Algemene Voorwaarden Lieke van Zuilekom