CESeasy: de sleutel voor veilig en zorgeloos wonen

Voor hulpbehoevende ouderen is het heel belangrijk dat zorgpersoneel en familie eenvoudig hun woning kunnen betreden, terwijl onbevoegden hier geen kans toe hebben. Om hierin te voorzien, voeren steeds meer thuiszorgorganisaties het sleutelkastje naast de voordeur in, dat helaas vaak een averechts effect heeft. Veel sleutelkastjes kunnen eenvoudig worden opengebroken, met alle gevolgen van dien. Reden voor CES, specialist in mechanische- en elektronische sluitsystemen, om een alternatief te ontwikkelen. CESeasy is een toegangsverleningsconcept dat speciaal is ontwikkeld voor de extramurale zorg, maar dat ook voor andere markten voordelen biedt.

Tekst: Lieke van Zuilekom | Persbericht voor CESnederland (2015)

CESeasy is ontwikkeld voor en door de Nederlandse markt, vertelt directeur Ronald Boon. “De specifieke wensen en eisen van de Nederlandse markt zijn maximaal meegenomen. Bij de ontwikkeling is bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Aan de buitenkant ziet het slot eruit als een normaal cilinderslot; alle techniek is aan de binnenzijde verwerkt.”

Bewoners behouden hun vertrouwde ‘sleutelgevoel’

CESeasy wordt inclusief drie mechanische sleutels geleverd, zodat bewoners hun vertrouwde ‘sleutelgevoel’ behouden. “Tevens worden er vijf digitale sleutels meegeleverd. Thuiszorgmedewerkers, familie en andere ‘bevoegden’ kunnen de voordeur eenvoudig openen middels een smartphone-app. Indien gewenst kan het pakket bovendien worden uitgebreid met een afstandsbediening, waarmee de deur op afstand te openen is. Ideaal voor mensen die minder mobiel of bedlegerig zijn.”

Het intelligente systeem registreert exact wie op welk tijdstip de deur opent, vertelt Boon. “Alle gegevens worden automatisch opgeslagen in de cloud, wat niet alleen voordelen biedt voor bewoners en familie, maar ook voor de zorgorganisatie.”

Eenvoudig in installatie, gebruik en beheer

Hij benadrukt dat de SKG*** cilinder in ieder standaard profielcilinderslot geplaatst kan worden. Bij afwijkende maten kan de cilinder eenvoudig door de specialisten van CES worden aangepast. “Installatie is kinderlijk eenvoudig; het systeem wordt namelijk plug-and-play aangeleverd. Hak- en breekwerk is niet nodig. En doordat het systeem werkt op Penlite batterijen, zijn kabels overbodig.” Dankzij een handige installatie-app regelt het systeem zichzelf in. “Doordat de cilinder data synchroniseert via Bluetooth Low Energy (BLE), waarmee tegenwoordig iedere smartphone is uitgerust, is geen internetverbinding nodig. De telefoon is je gateway. Autorisaties kunnen eenvoudig via het online beheerplatform worden toegevoegd of gewijzigd, wat de veiligheid van het systeem vergroot. De bewoner blijft de baas over zijn/haar woning.”

CESeasy is eenvoudig in installatie, gebruik en beheer, besluit Boon. “Het product heeft niet voor niets de naam ‘easy’ gekregen.”